VÁRJUK AZ ÜNNEPEKET

 

 

 

 

 

Már csak 4 hétvége van hátra és elérkezik hozzánk a szeretet ünnepe, a Karácsony.

 

A béke, a hit, a szeretet és a remény gyertyalángja mellett hallgassuk meg ezt a szívet-lelket melegítő zenét:

 Most 2016-ban, november 27.-re esik advent első vasárnapja. A Karácsony előtti készülődés már elkezdődött. Nagy a sürgés-forgás a hétvégeken a boltokban is. Az ünnepi előkészületek vásárlással kezdődnek, hogy időben odakerülhessenek az ajándékok majd a karácsonyfák alá. Vannak azonban olyanok is, akik a nagy rohanásban az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok beszerzését. Sokan egész évben rohannak, és csak karácsonykor kapcsolódhatnak ki szeretteikkel, amikor leállnak a gyárak és az üzemek. A vállalkozások és a hivatalnokok is végre pihenhetnek, de a kereskedőknek bírni kell a vásárlók iramát egészen karácsonyig, különösen most, az utolsó hétvégeken.

 

Ha minden a helyére kerül már az ünnepi forgatagban, a finom ételek, és még a sütik is az asztalokra kerülnek, akkor gondoljunk a nagymamákra és az anyákra, akik a szorgos előkészületükkel és minden szeretetüket beleadva varázsolják széppé az adventi ünnepeket karácsonykor is. Azokra is gondoljunk, akik egyedül kénytelenek ünnepelni, vagy olyan szegények, hogy alig jut az asztalukra egy tányér étel. Azokra is, akik süteményről sem álmodhatnak a fűtetlen helyeken egy takaró alatt meghúzódva.

 

Rajtunk is múlik, hogyan ünnepelünk, hogyan ünnepelhetünk. Egy év 365 napból áll, enni és lakni, mindennap kell, de legalább ilyenkor segítsünk a rászorulókon is.

 

Békés, Boldog Adventi Ünnepeket kívánunk a béke, a hit, a szeretet és a remény jegyében!