HOVÁ TŰNTEK AZ UKRÁN MENEKÜLTEK?
Fontos nap lesz október első vasárnapja. A kormány szerint nagy a tétje a népszavazásnak. Lázas készülődés, rengeteg pénzköltés, erőszakosan riogató kampány, és titkolózás? Ettől a népszavazástól függ az alaptörvény újabb módosítása, de az csak utólag tudható az eredmények függvényében, hogy mi lenne rá az ok?  


Retteghetnek a FIDESZ-es választókerületi elnökök és polgármesterek, hogy mi lesz a következménye annak, ha nem lesz sikeres a népszavazás? Na, nem a migránsoktól kell félniük, hanem a FIDESZ vezérkar fogja őket elszámoltatni majd? Ez akár meg is pecsételheti a további sorsukat?


„Hogy hány ukrán állampolgárságú menekült tartózkodik ma Magyarországon, a budapesti ukrán konzulátusnak nincsenek adatai”- írja a Népszabadság hírportál.


http://nol.hu/belfold/nepszavazas-kvota-fidesz-orban-viktor-felelem-politika-1633019


A kormányfő fél évvel ezelőtt arra hivatkozott Brüsszelben, hogy hazánk már kb. százezer ukrán menekültet fogadott be, van már nálunk elég menekült. Azt is tudjuk a sajtóhírekből, hogy jól fogy a letelepedő kötvény is, már 4 ezren „vásároltak be” belőle.


http://nol.hu/kulfold/nagyitoval-sem-talaljak-orban-tizezernyi-ukranjat-1633005


Az ukránok valójában miért is „menekülnének” Magyarországra? A jobb élet reményében ugyanúgy, mint a többi migráns, akik elárasztják egész Európát. Az ukránok többsége nem dolgozni jönne hozzánk, csak átutazóba. A fiatalok magyar útlevelet szeretnének igényelni, hogy aztán azzal, tovább utazzanak munkavállalás céljából a fejlett Európai országokba. Jönnek ide öregek is onnan, tízezrek, akik az ingyen magyar nyugdíjakat szerzik meg, aztán hazamennek. Ehhez elég egy fiktív magyarországi lakcím és egy igazolás az ukrán nyugdíjigazgatóságtól, hogy Ukrajna javára lemondanak az ottani nyugdíjukról.


2012-2015 között egész cikksorozat jelent meg ebben a témában, de a magyar adó és járulékfizetőket nem érdekli, hogy hová megy a sok befizetett pénzük?


http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=folytatodik-a-magyar-nyugdijak-szabadrablasaAz ukrán nyugdíjasok évente több tízmilliárddal csapolják meg a magyar nyugdíjkasszát, ami ellen semmit sem tesz a magyar kormány? Miközben az itt élő nyugdíjasokat, és családjukat, akik az országot felépítették és építik ma is, azokat meg a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságával és szülőtartással riogatják, vagy öngondoskodásra kényszerítenék?


Miféle „hazaáruló” politika ez? Miért segédkezik a magyar kormány ukrán nyugdíjasoknak a magyar nyugdíjkassza kirablásához? Akik csak „átutazóban” a magyar nyugdíjért jönnek, azok nem költségvetési csalók, ha nem itt élnek életvitelszerűen? Micsoda álságos politika az, amikor a Magyarországot felépítőknek azt állítják, hogy forráshiányos a nyugdíjkasszánk, közben vadidegenek meg ingyen osztogatják a mi nyugdíjainkat?


A kormány csúnyán nekiugrott a rokkantaknak. Lecsalózta és kiszolgáltatottá tette őket. A súlyos betegek rokkantsági nyugdíját elvették, csak segélyes pénzellátást kapnak helyette. Azt állította kormány, hogy miattuk fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer, miközben a betegektől elvett rokkantsági nyugdíjakat a vadidegen ukrán nyugdíjasok kezére játsszák?


A súlyos beteg rokkantakat nevezte a kormány „költségvetési csalóknak”? A halálukig robotoltatnák őket súlyos betegen? Eközben a magyar költségvetést és nyugdíjkasszát engedik kirabolni vadidegeneknek? Olyanoknak, akik ide csak egy napra „menekülő” ukrán nyugdíjasok, akik elintézik, hogy megkapják az 5-10-szer magasabb magyar nyugdíjakat, mint az ukrán nyugdíjuk, és ezt követően angolosan távoznak innen? Otthon pedig vígan él az egész családjuk a magyar nyugdíjból?


Hová tűntek az ukrán nyugdíjas menekültek? Hazamentek és boldogan élnek a jó magyar nyugdíjból, míg meg nem halnak, mint a mesében? Az ukrán fiatalok meg a magyar útlevéllel munkát vállalnak a nagyvilágban? A kormány meg befogadott menekültként hivatkozik rájuk Brüsszelben?


Hát, „szép”kis menekültpolitika ez a magyar kormánytól, ugye?


A vizitdíjas népszavazás „fülkeforradalma” bevitte az embereket a szavazófülkékbe, sokkal kevesebb bajért is. A 2016-os népszavazásnál, ha üresek maradnának a szavazófülkék, az is intőjel lehetne, hogy a mostani népszavazás egy néma „forradalom”? Hazánkban mindenki csak lapít, az emberek meg vannak félemlítve. Minél jobban félünk, annál nagyobbakat suhintanak ránk.


Sokaktól azt halljuk: Október 2.-án maradjunk távol a „politikától”. Legyen az a vasárnap, a családok pihenőnapja? A kormány úgyis azt mondta, a vasárnap legyen a pihenésé és a családé.


Mindenki döntsön a szíve szerint, hogy mi lenne az aznapi, vasárnapi program!