ÚJ PÁRTOK, ÚJ REMÉNYEKKEL?
Az uborkaszezonban a parlamenti munka szünetel, a képviselők szabadságon vannak. A hivatalokban is tapasztalhatjuk, hogy a nyári szabadságok időszaka alatt lelassulhat az ügymenet, bár most annak más oka is lehet. Már tavasszal olvashattunk róla, hogy a kormányhivatalokhoz kerül át az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és számos fontos intézmény. Az átszervezések kapcsán előfordulhat kisebb fennakadás, mely egyformán embert próbáló lehet a dolgozók és az ügyfelek számára is.


Itt olvashattunk a megszűnő hivatalok teljes listájáról:


http://24.hu/belfold/2016/06/14/megjelent-a-megszuno-hivatalok-hatterintezmenyek-teljes-listaja/


Ezekből az intézkedésekből is láthatjuk, hogy az erős kormányzópárt társadalmi ellenállás nélkül hajthatja végre a „folytatjuk” programját. Az ellenzéki pártok azzal mosakodnak, hogy nincsenek döntéshozó pozícióban, ezért inkább hallgatnak? Sajnos, naponta megtapasztalhatjuk, hogy „Magyarország egyre jobban teljesít” a nagy ellátórendszerek leépítésében. Új munkahely sincs, legfeljebb akadozó közmunkaprogram. Van helyette egyre nagyobb mértékű elvándorlás, főként a 40 év alatti korosztályt érintve. A családokat utol fogja érni a nyugdíjrendszer válsága is, melyet a szülőtartási kötelezettség bevezetésével szeretne a kormány tompítani.


Bármit lenyomhatnak a torkunkon. A hallgatás olyan, mint a beleegyezés, hogy „jó itt minden”.


A kormányzó pártok és az ellenzéki pártok programja és munkája számunkra ismert. A 4 évenkénti kormányzási ciklus félidején túljutva látható, hogy a jelenlegi hatalom - ilyen társadalmi passzivitás mellett - 2018-ban akár be is betonozható még újabb 4 éves időszakra. A nyári uborkaszezon után, lassan be fog indulni a pártok kampányidőszaka. Az újonnan megalakult, vagy most alakuló pártok eleve hátrányban vannak a már ismert pártokkal szemben, pedig nagy szükségük lenne arra, hogy ők is esélyt kaphassanak a bemutatkozásra.


Például, a vicces nevű Kétfarkú Kutya Pártról eddig nem sokat hallottunk, de tavaly már jelentős pénzt gyűjtöttek adományokból össze a plakátkampányukra. Az idén is tovább folytatják az ellenkampányt.


Ügyesek, mert négy óra alatt 4 millió forintot gyűjtöttek össze a plakát-kampányhoz. A kérdés az, hogy ez a plakát-ellenkampányolás mihez elég, a jelenlegi kormány bírálatán kívül?

                       

http://nol.hu/belfold/a-kormany-meg-mindig-nem-lett-jo-fej-negy-ora-alatt-negymilliot-gyujtottek-a-ketfarkuak-1628139


A választópolgárok számára igény lenne rá, hogy az új pártok programjait is megismerjék. Ugyanakkor a gomba módra szaporodó új pártocskáknak az ismeretlenségből nehéz kitörni és az emberek bizalmát megszerezni a programjukhoz.


Most két új párt programjára szeretnénk felhívni a figyelmet, melyekben szó esik a nagy ellátórendszerekben zajló negatív folyamatok megfékezéséről. Emberközpontú szemlélettel, az egész magyar társadalom számára elfogadható egészségügyi és szociális biztonságot nyújtó ellátórendszer kialakítását tűzték ki célul. Olyan színvonalas oktatási rendszer kiépítését tervezik, melyben mindenki egyenlő eséllyel indulhat el a nagybetűs életbe úgy, hogy ebben az országban érdemes legyen tanulni, dolgozni és elégedett felnőttként itthon maradni Magyarországon.

    

Ilyen nemes célokat szeretne megvalósítani például a Földművelők, Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja (FGRP), mely több mint egy éve került hivatalosan bejegyzésre.


A rövidített pártprogramjukról itt olvashatunk:


http://www.fgrp.hu/index.php/kormanyprogram/33-az-fgrp-a-rendszervaltok-partjanak-roeviditett-kormanyprogramja


Ennek az új pártnak a Kossuth téri országos tüntetéséről is tájékozódhattunk:


http://www.atv.hu/belfold/20160417-vadonatuj-part-tuntetett-orban-ellen-a-kossuth-teren


​​A másik újonnan alakult párt, a Színes Magyarország Párt is hivatalosan bejegyezett már. A szegények pártjaként hirdetik magukat úgy, hogy a kb. 4 millió létminimum alatt élőnek sokkal jobb sorsot ígérnek. A kérdés csupán az, hogyan lehetne újra felépíteni egy jól működő szociális ellátórendszert, szinte már a semmiből? Főleg úgy, hogy a kormány a 2018. évi országgyűlési választásokig teljesen fel akarja számolni a szociális ellátórendszert. A pozitív változáshoz hosszú évek kellenek és ez a terv kőkemény munkát igényel azoktól, akik ezt felvállalnák.


A Színes Magyarország Párt a társadalmi különbségek felszámolását és a romák élethelyzetének javítását nagyon fontosnak tarja. Az oktatásban és munkaerőpiacon is változásokat sürgetnek úgy, hogy a romák is egyelő esélyt kaphassanak a felzárkóztatáshoz. A társadalmi beilleszkedéshez a normális élethez számukra is lehetőséget és esélyt kell biztosítani. A SZMP a nagy ellátórendszerek problémáinak megoldásait keresve, változtatásokat hajtana végre az adózás területén is.


A Színes Magyarország Párt rövid program-ismertetőjéről itt olvashattunk:


http://szinesmagyarorszag.oldalunk.hu/site.php


Folyamatosan járják az országot, lakossági fórumokon ismertetik a pártjuk programját és érdeklődnek a hétköznapi emberek gondjai iránt.


A SZMP Elnöke az ATV-ben nyilatkozott a pártja programjáról:


 https://www.youtube.com/watch?v=35ZEukclRhw&feature=share


Mozgolódnak az új kis pártok is, keresik a szövetségeseket és a választóikat. Bár az interneten sok tucat új párt nevét olvashatjuk, de valójában a programjukról a választók nem sokan hallottak eddig. Kövessük és ismerjük meg részletesebben a különböző új pártok programkínálatait is!


Az augusztus 20-i ünnepünk alkalmából gondolkozzunk el azon is, jó-e nekünk az, hogy az alkotmányos jogainkat folyamatosan csorbítják és mi semmit sem teszünk ez ellen? Négy évenként a szavazófülkékben kizárólag mi döntünk, hogy hová ikszelünk. Tudatosan készüljünk fel erre előre, mert nincs már több elvesztegetni való időnk! Nekünk kell eldönteni, hogy 2018 után milyen jövőt szeretnénk magunknak!