TOMBOL A NYUGDÍJLÁZ!

 

MITŐL KAPTAK FRÁSZT A NYUGDÍJASOK?

 

 

 

Megalázóan alacsony nyugdíjemeléstől kapott majdnem gutaütést a nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők egy része. A kormány tegnap jelentette be, hogy Télapó csomagot is adna a nyugdíjasoknak. 10 ezer forintos Erzsébet utalványt kapnának, ami csak élelemre költhető. Azóta „Erzsébet utalványláz” kering az interneten. Van, akiket „borogatni” kell a felháborodástól, hogy milyen jól elszórakozik a kormány az idősekkel, miközben a jótevő szerepébe tetszeleg!

 

Akik nyugdíjszerű ellátást kapnak, azok állítólag mindannyian részesülnek a kormány „Télapó” utalványából, még a segélyes pénzeken tengődő megváltozott munkaképességű személyek is.

 

Az ellenzéki pártok szerint ez, nem segít az idős, beteg embereken, akiknek sok a gyógyszerkiadása is. Az Erzsébet utalványok csak ebben az évben beválthatók, de a sajtó arról írt, hogy lehet, hogy csak a két ünnep között kapják kézhez az érintettek az utalványt? Na, és mennyibe fog még kerülni ez a kapkodás? Mennyi lesz a postaköltsége az utalványok időbeli házhoz küldésnek? Sima levélként küldik ki az utalványt, ami el is veszhet útközben, vagy ajánlva? A kb. 10 ezer ukrán nyugdíjasnak is küldenek Erzsébet utalványt, akik nem is itt élnek életvitelszerűen, hanem Ukrajnában, de itt álltak sorba az ingyen magyar nyugdíjakért, a tízmilliárdokért?! A rendelkezés szerint nekik is jár.

 

Sok idős nyugdíjas van, aki még sosem látott Erzsébet utalványt. Fogalma sincs, hogy mi az!  Ha egyedül él, ha nincs, aki segítsen bevásárolni neki kutyafuttában, az hoppon marad, ha kisnyugdíjas, akkor is! Az eldugott falvakban, vagy tanyákon, ahol bolt sincs, ott mit kezd az Erzsébet utalvánnyal egy magányos idős néni, vagy bácsi? Lehet, hogy nem is fogja fel, hogy csak ebben az évben felhasználható ez a „Télapós” Erzsébet utalvány! Eközben a kormány az idősek iránti tiszteletről beszél? Annak jeléül „süti el” a kimaradt Erzsébet utalványokat, melyekből túl sokat gyártottak le? Januártól, azok már úgyis a kukába kerülnének, ha már nem felhasználhatók.

 

Az ellenzéki pártok felsorakoztak a nyugdíjasok mögé. Ezzel a megalázóan alacsony nyugdíjemeléssel és az egyszeri 10 ezer forintos utalvánnyal szerintük, nincsenek kisegítve a nyugdíjasok. Velük együtt felháborítónak tartja az ellenzék, de a civil szervezetek is ezt a fajta megalázó „időstiszteletet”, amennyire „becsüli” a kormány a nyugdíjasokat és a rokkantakat. Ez a karácsonyi „bejgli” pénz lehet, hogy már késve érkezne meg sokakhoz.  Netán úgy gondolta a kormány, hogy örömükben majd pezsgőre is futja a nyugdíjasoknak ebből a búfelejtő „bánatpénzből”, hogy megünnepeljék a 2017. évi silány nyugdíjemelést? Az infláció mértékét ugyanis már kettő százalék fölé jósolják a jövő évre. Annak örüljenek az idősek, hogy ők hitelezhetnek a kormánynak a jövő évi novemberi nyugdíjkorrekcióig? 

 

A nyugdíjemeléssel való alkudozás nem tesz jót senkinek. Ha az MNB legújabb előrejelzése szerint 2,3% körüli infláció várható jövőre, de még ennél nagyobb is lehet, akkor miért a nyugdíjasok hitelezzenek az államnak?

 

http://propeller.hu/itthon/3254043-orbannak-uzentek-nyugdijasok-nem-vagyunk-eloskodok

 

Az Erzsébet utalványról meg csak annyit gondol a kormány, ha a nyugdíjasok elégedetlenkednek, hogy „ajándék lónak ne nézd a fogát”!