SZOLIDARITÁST KÉRÜNK!

 

     

Azt szeretnénk, ha az alábbi petíciót minél többen aláírnák, mert emberi sorsokról, emberéletekről szól a petícióhoz kapcsolódó téma. A magyarországi aktív életkorú rokkantak ellátórendszerének változásai kegyetlen hatással vannak az érintettekre.

 

Hálásan köszönjük Mindenkinek, aki a petíciót már aláírta és azoknak is, aki a jövőben fogja azt megtenni:

 

http://www.peticiok.com/peticio_a_kronikus_

betegek_es_rokkantak_jogaiert

 

A magyarországi aktív életkorú rokkantak rokkantsági nyugdíj-jogfosztása nem érthető azért sem, mert, miközben tőlük megvonták a rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíjukat és az új komplex minősítésükkel ellehetetlenítik az életüket azzal, hogy segélyes pénzeken tengődnek a több évtizedes járulékfizetésük után, addig vadidegen országok orosz és ukrán állampolgárainak tízmilliárdokat fizetünk ki ajándékként nyugdíjszerű ellátásokra.

 

Ezt a problémát az MSZP többször is szóvá tette már, de sajnos nem történt érdembeli változás. A szándékot sem ismerjük, hogy miért nem érdeke hazánknak, ennek a számunkra rendkívül hátrányos helyzetnek a felszámolása?

 

Az MSZP szakpolitikusa Korózs Lajos részletesen beszél erről a témáról évek óta:

 

 

Miközben a magyar rokkantakat gyalázatos módon fosztották meg a rokkantsági nyugdíjuktól, miközben szülőtartást kaptak a nyakukba a rokkantak és kisnyugdíjasok felnőtt gyermekei, miközben szégyenteljes alku tárgya volt, hogy mekkora lesz a 2017. évi százalékos nyugdíjemelés, miközben a 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványok körül is zűrzavar uralkodott, aközben tízmilliárdokkal ajándékozunk meg ukrán nyugdíjasokat a magyar nyugdíjkasszából és a magyar adófizetők pénzéből?

 

Miért hagyjuk, hogy mindez így legyen? Miért hagyjuk kifosztani és méltatlan emberi sorsokba sodortatni a rokkantakat és a kisnyugdíjasokat, akkor, amikor hazánkban a nyugdíjasok felének a nyugdíja nem éri el a kb. 120 ezer forintos átlagnyugdíj összegét?