MIÉRT KELLETT BELEHALNIA A VÁRAKOZÁSBA?

 

 

Miért? Miért? Miért?

 

Miért kellett meghalnia egy újabb fiatalnak, aki nem kapta meg az esélyt, hogy életben maradhasson?

 

Kezdetben nem volt se pénz, se várólista! A kezelésekre rengeteg pénz kellett, amit a család egyedül nem volt képes előteremteni. A fiatal nőnek a segítségére sietett egy helyi napilap, melynek a felhívására jelentkeztek az adományozók, akik fontosnak érezték, hogy segíteni kell az életben maradásához. Többször lekerült a transzplantációs listáról, erről is beszámolt a helyi napilap. Mire újra felkerült a várólistára a szép és okos fiatal nő, már vége lett az álmoknak! Miért nem kapta meg időben az esélyt?

 

Miért nem kapta meg az esélyt a magyar államtól? Itt bárkire kioszthatják a halált? Aki megmenthető lenne azokra is? Várólistákat kapunk a halára? Magyarország ebben is egyre jobban teljesít! Még a halálosztásban is.

 

A kormány kommunikáció egyre rövidülő várólistákról ad hírt felénk. Eközben gyermekeknek és fiataloknak engedjük el a kezét úgy, hogy nem adjuk meg nekik az esélyt! Miért nem kaphatta meg az élni akarás lehetőségét Zsaklin, amiért annyira küzdött?

 

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/nem_elte_

meg_a_tudoatultetest_zsaklin/2499413/

 

Közeleg az Emberi Jogok Világnapja. Zsaklin szomorú története hűen tükrözi, hogy hazánkban még a fiatalok életét sem igyekeznek megmenteni, ha lekerülnek többször is a várólistáról. Van itt pénz mindenre, a várba költözésre is sok-sok milliárdért, urizáló álmokkal! Sok százmilliárdokat herdál el az üresen tátongó stadionokra az ország és van, amelyikben még télen is fűtik a gyepszőnyeget! Milliárdok úsznak el a semmibe, miközben hazánkban nem kapnak esélyt a beteg gyermekek és fiatalok még az életben maradáshoz sem, mert arra már nem jut finanszírozási keret! Magyarországon csak ennyit ér az emberélet? Ennyit érnek csak a betegjogaink?

 

Zsaklin halála legyen örök mementó, hogy Magyarországon még az életben maradáshoz sem kaphat mindenki esélyt! Még a jövő reménységei, az okos és tehetséges fiatalok sem! Akkor sem, ha az orvostudomány technikai fejlődése már adott lenne ahhoz, hogy megmenthessük a betegeket, de a szándékhoz kikövezett utak közül akadnak még bőven járhatatlanok! Senkit sem hagynak az út szélén, inkább a temetőbe küldenek?

 

 

Hiába volt minden küzdelem! Zsaklin élete már csak egy álmot hagyott maga után az űrben, ahol fényes csillagként ragyoghat tovább a lelke. Ott, ahol már csak Angyalok őrzik tovább az álmait!

 

Kinek vétett Zsaklin?

 

Csak a jól mennek el

 Szerző: Demeter Éva