HOVÁ VISZ EZ AZ ÚT?

 

 

Az alaptörvény életbe léptetésével megszűnt társadalombiztosítási garanciák fokozatosan csorbítják az alapvető emberi jogainkat.

 

Nemcsak az egészségügyi ellátórendszer átszervezése és a szolgáltatások szűkítése okoz csalódást sokunk számára, hanem a szociális ellátórendszer ledarálása is évek óta folyamatos kiszolgáltatottságba taszít minket.

 

A negatív változások elsőként a gyenge érdekérvényesítő képességgel rendelkező aktív életkorú rokkantakat érintették.

 

Már 4 évvel ezelőtt az alaptörvény a rokkantakat a család nyakába varrta. A visszaminősített, vagy az ellátásukból kiszorult betegekről nem kíván gondoskodni az állam akkor sem, ha évtizedeken át járulékfizetők voltak a megrokkanásuk előtt.

 

Mára már bebizonyosodott, hogy egyre aktuálisabbá válik ez a 3 évvel ezelőtt íródott sajtó hír, melyet akkor még sokan hitetlenkedve fogadtak: 

 

http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=kiszall-az-allam-a-rokkantak-ellatasabol

 

Azóta már a kormányprogram szerves részévé vált a szociális ellátórendszer fokozatos felszámolása. Még a súlyos betegek „speciális” közfoglalkoztatási programját is életre hívják. Napi 6 órában foglalkoztatják majd őket.

 

Az érintettek a hamarosan induló programban - alig többért, mint a segély - nettó 27 ezer forintért dolgoznak:

 

http://inforadio.hu/belfold/05/a_segelynel_azert_tobbet_kap_a_kiserleti_kozfoglalkoztatott/

 

 

3,5 perc alatt megvilágosodhatnak az elmék, a segélyért is dolgozni kell a súlyos betegeknek:

 

http://mszp.hu/video/el_a_kezekkel_a_mentalisan_serult_emberektol

 

   

Bejelentették azt is, hogy 2018-ig egyre több szociális ellátás jut a megszűnés sorsára. Ma már érzékelhetően növekszik a szegények száma még akkor is, ha a kormány a kívánsága szerint, át szeretné írni a létminimum statisztikákat?

 

http://www.tabunyitogato.hu/cikkek/hianyos-jogszabalyok/840-ezer-ember-nyomorog--kozuluk-felmillio-gyermek.html

 

 

A sajtóhírek, évek óta folyamatosan készítették elő a nyugdíjrendszer váláságáról szóló cikkekkel a most bevezetésre került szülőtartási kötelezettségről szóló törvényt.

 

 

Egy publicista őszinte vallomása a szülőtartásról:

 

http://24.hu/kozelet/2016/07/08/megyesi-gusztav-egy-toloszekben-ir-a-szulotartas-nehezsegeirol/

 

A fiatalok magán-nyugdíjpénztári elvonásai, vagy az egyre rosszabb feltételekkel történő nyugdíjazás és a jogszabályokban előírt szülőtartási kötelezettség mellett képtelenek nyugdíj-előtakarékoskodásra.

 

A nyugdíjkorhatár fokozatos emelése sem járható út, hiszen egyre nő a 60 év körüli betegek száma. Közülük sokan a jelenlegi 65 éves korhatárig sem munkaképesek már. Nincsenek felkészülve arra, de lehetőségük sincs, hogy a majdani nyugdíjuk kiegészítéshez anyagi tartalékokat képezzenek.

 

A kilátástalan helyzetet mérlegelve sokan külföldön keresik a boldogulást. A kisebb települések sorra elnéptelenednek, ott már alig látunk fiatalokat. Ez a fajta szociálpolitika lassan kiüríti majd az országot?

 

Akinek nem lesz lehetősége elhagyni az országot, azok közül sokan nyomorogni fognak? Hová visz ez az út, hová sodornak el minket? Ha itt akarunk élni és boldogulni, akkor ezen változtatnunk kell! Az ember legyen a legfőbb érték a jövőben is!