Hallgatag bárányok ?!


Elcsigázott menekültek vándorolnak országokon keresztül, hogy végső menedékre találjanak, valahol Európában. Mennek-mennek, mendegélnek, mint a mesében. Terelgetik őket hol erre, hol arra, mint a birkanyájat? Amikor a délkeleti határunkhoz érnek, farkasszemet néznek a drótkerítéseken lógó, cukorrépából faragott „halálfejekkel”? Jelzés ez számukra, egyféle madárriasztó, hogy ne lépjenek be a „halál”országába, ahol rájuk éhes „farkasok”várnak?


A határon műkoponyákkal riogatják a menekülteket:


http://nepszava.hu/cikk/1103154-mukoponyakkal-riogatjak-a-magyar-hataron-a-menekulteket---dobbenetes-foto


Itt nyoma sincs a jólétnek, hiszen Európa legszegényebb országai között tartanak minket számon. Itt, csak a kiváltságosok élnek jólétben, akik mások nyomorából profitálnak, vagy az adófizetők pénzéből dőzsölnek. A menekülteknek nehéz a beilleszkedés az Európai kultúrába, és közülük sokan elégedetlenkednének, ha csak az itteni közmunkások kenyerét, vagy a segélyt kapnák. Hazánkon csak keresztülvonulni szeretnének. Tudják, hogy Magyarország nem az a hely, ahol szívesen fogadnák őket. A megerősített délkeleti országhatárnál bejutni, már próbálkozniuk sem érdemes, mert visszatoloncolják Szerbia területére a „határsértőket”. A 3 ezer fős rendőri erősítés után egy még erősebb, duplakerítéses védelmi rendszert építenének ki úgy, hogy az megakadályozhatná a menekültek átjutását hazánk területére.


http://nol.hu/belfold/kerites-menekultek-szerbia-magyarorszag-orban-viktor-1629375


A dupla kerítéses „vasfüggöny” üzenete az, hogy ide ne jöjjön senki? Innen viszont, aki tud, az menekül, főként a fiatalok, de az egészséges nyugdíjas szülők közül is sokan a fiatalok után mennek, hogy az unokák mellett hasznossá tegyék magukat a családjuk számára.


A kormány-kommunikáció szerint 12%-ról 5%-ra csökkent az elmúlt években a munkanélküliség, ami persze kozmetikázott, mert a csupán pár hónapos közmunkán való foglalkoztatást is úgy számolják, mintha teljes foglalkoztatott lenne az, akinek csak ennyi jut. A kormány szerint viszont a gazdaság pörög, Magyarország egyre jobban teljesít.


Már most komoly munkaerőhiánnyal kell szembenéznünk, nemcsak az egészségügy területén, hanem mindenféle szakmunkásból hiány van, de bizonyos munkaköröket nem lehet közmunkásokkal sem helyettesíteni. Mára már úgy eldurvult a helyzet, hogy idénymunkásokból is hiány van? Nincs, aki a gyümölcsöt leszedje? A fán rohad a termés?


Hazánkban hiánycikk lett az idénymunkás, erről ír a Világgazdaság hírportál:


http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/hianycikk-az-idenymunkas-474562


A menekült ne jöjjön ide, még gyümölcsöt szedni se? Vége már az „uborkaszezonnak” is. Sőt, aki még itt van, az is mehet Isten hírével, ha nem tetszik a rendszer? Sokan felveszik a nyúlcipőt és főleg csak az öregek és betegek maradnak itt, de érdekel valakit, hogy velük mi lesz? Mi lesz az orvos és nővérhiánnyal, ha nincs utánpótlás? Öregnek és betegnek nem lesz rendes egészségügyi ellátás? Mindenki lelép innen, mert azzal riogatnak minket, hogy itt már nem lesz nyugdíj sem? „Fantom ország” leszünk? Ki marad itt élve? A kormánytagok és az újgazdagok? A távozók helyére jönnek a letelepedő kötvényes „újmagyarok”, akik dúsgazdagok? Ez lenne a modernkori népvándorlás? Kinn a nincstelen „birkák” kóborolnak a kietlen pusztában? Benn meg a dúsgazdag „farkasok” a terített asztalnál lakmároznak?


Kinn is, benn is a „kvótanépszavazás” a téma, megy a találgatás, milyen legyen a hozzáállás? Eredményes, vagy eredménytelen? A sorsunk már így is majdnem reménytelen. Kinn a bárány, benn a farkas, de te, a józan eszedre hallgass!


(Minek ez a drága népszavazás, ha ide a menekült se akar jönni, csak átutazónak.)