ERRE VAGYUNK ANNYIRA BÜSZKÉK?


Micsoda szócsata zajlott a Parlamentben a szegénységről!

 

A pro-kontra érveket érdemes végighallgatni, hogyan látja a szegények és a dolgozók helyzetét a szociológus ellenzéki képviselő Korózs Lajos, és hogyan veszi védelmébe a kormányzati intézkedéseket Rétvári Bence államtitkár!

 

http://mszp.hu/hir/mar_az_orszag_harminc

_szazaleka_ehezik

 

A „vívmányokra” nagyon büszke az államtitkár. Az elődje, Soltész Miklós is hasonlóan vélekedett, aki annak idején szintén azt hangoztatta, mennyire odafigyel a kormány a szegényekre, és a külhoni magyarok megsegítése is mennyire fontos a kormánynak. Ma, még büszkébb arra, hogy a külhoni magyarokat mennyire segítjük.

 

Magyarország büszke arra, hogy az elmúlt években is elsőként segített Ukrajnának a bajban, erről nyilatkozott az államtitkár a köztévé híradójában. Öt kamion indult útnak Ukrajnába 56 tonnányi adománnyal, több mint 30 millió forintot érő szállítmánnyal. Erre és az elmúlt évek adományaira büszkének kell lennünk!?

 

Itthon, vajon van-e mire büszkének lennünk? A saját hazánkban hányadrendű állampolgárok vagyunk, ha szegények vagyunk? A keresztényi kormányunk milyen jóságosnak állítja be magát! Miközben itthon egyre nő a nélkülözők száma, aközben kívülre a "nagy" jótevőt játsszuk el külföldön?


Itthon, eközben: dübörög a szülőtartási törvény, a nyugdíjasok 2017. évi nyugdíjemelése 0,9%-os, ami a nyugdíjasok nagy részének csupán párszáz forintos nyugdíjemelést jelent, de a rokkantaknak mindössze 250-700 forint/hó összeg jut a januári nyugdíjnövekményből, állapotuktól függően. Több mint két millióan vannak azok, akik minimálbérből, közmunkabérből, rokkantellátásból, vagy segélyből élnek és nevelnek gyermekeket, de a szülőtartást is meg kell majd oldaniuk! Kétségbeejtő a gyermekéhezés, a fél ország nyomora, miközben az álszent keresztényi kormányunk és a Karitatív Tanács vadidegen országok sokadik leszármazott magyarjainak jótékonykodik, mintha itthon már nem is lenne szükség semmire!
 

Ugyanez az államtitkár, Soltész Miklós, 2011-2013 években nekiment az aktív életkorú rokkantaknak - a kormánykommunikáció „lecsalózták a rokkantakat” - akiktől elvették a rokkantsági nyugdíjukat, miközben átlag 35 éven át járulékfizetők voltak a megrokkanásuk előtt! A rokkantsági nyugdíjuk helyett segélyes pénzekből tengődnek egy élet munkája után azok a súlyos betegek, akik Magyarországot építették a megrokkanásuk előtt.

 

Azt mondták ezeknek a szerencsétlen félholtaknak - akik az orvosok szerint a nyugdíjkorhatárt meg sem érik élve - hogy miattuk fenntarthatatlan a nyugdíjkassza! Eközben ukrán nyugdíjasok tízezreinek osztogatják az ingyen magyar nyugdíjakat, és most az itteni szegények elől is Ukrajnának adakoznak?

 

http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=folytatodik-a-magyar-nyugdijak-szabadrablasa

 

Miféle álszent keresztényi politika ez?

 

 

"Soltész Miklós összegzése szerint a legutóbbi segélyszállítmány is mutatja, hogy Magyarország segít azokon az országokon, ahol nagyon nagy baj van, odafigyel azokra az országokra, amelyeknek az Európai Unió nagy ígéretet tett, de sajnos csak részben hajtotta eddig végre, és természetesen odafigyel a határon túli magyarokra, akik nehéz helyzetben vannak, jelen esetben a kárpátaljaiakra. Az államtitkár szerda reggeli sajtótájékoztatóján közölte: ötvenhat tonnányi, 32 millió forint értékű segélyszállítmány indult útjára Budapestről Ukrajnába, a karitatív szervezeteket tömörítő Karitatív Tanács koordinálásában" - erről számolt be az M1-es híradó.

 

http://www.hirado.hu/2016/11/09/megerkezett-a-magyar-segelyszallitmany-ukrajnaba/

 

Itthon nem lenne erre támogatásra szükségünk? Egyre több a nélkülöző és a rossz táplálkozás miatt megbetegedett ember, akikhez még az egészségügyi ellátórendszer sem kegyes! Itthon, ahol a romák százezrei, a kisnyugdíjasok, a rokkantak és a hajléktalanok egyre betegebbek lesznek azért is, mert éheznek és fáznak! Nem számít, ha éhhalál, fagyhalál, vagy az otthonaik elvesztése fenyegeti őket? Ők nem magyarok talán, vagy csak másodrendű állampolgárai ennek a hazának? Arra a politikára oly büszke Magyarország kormánya, hogy hazánkban egyre többen halnak bele a nélkülözésbe, az ellátatlanságba, vagy menekülünk el az országból azok, akik még távozni tudnak innen?  

 

Itthon mire vagyunk büszkék?  A dolgozói szegénységre, vagy a 0,9%-os nyugdíjemelésre, vagy arra, hogy a félholt rokkantaknak segélyt adnak nyugdíj helyett?