A Fiatal Demokraták Szövetsége (FIDESZ) képviselői irányítják az országot, már hét éve. „Jóléti rendszerváltó ifjoncokként” is emlékezhetünk rájuk, amikor összefogtak az egyetemi kollégiumi szobatársak, hogy merjenek nagyokat álmodni egy sokkal kiszámíthatóbb és szebb jövőről, mint, amit akkoriban a szocializmusban megéltek, vagy ígértek nekik.

 

„Mertek is nagyokat álmodni”, így ma ők az ország vezetői. Meseszerűen alakult a karrierjük. Lényegében, az egyetem elvégzése után azonnal politikusi pályára léptek. A rendszerváltás óta már háromszor is kaptak bizalmat - mint a mesében - a kormányalakításhoz. Azóta elmozdíthatatlanok, mint a „rendíthetetlen ólomkatonák”, mióta a „fülkeforradalmárok” kétharmados többséggel bebetonozták őket a hatalomba. Így, akár az egyik magyar népmese is lehetne az ő történetük. A Parlament lett a munkahelyük, ahol tisztességesen megfizetik a politikusokat, de rengeteg más természetbeni juttatásban is részesülhetnek. Gondoljunk csak: az ingyenes gépjármű használatra, a havi kb. 200 ezer forintos cafetériára, az ingyenes porcelán fogsorokra, a laptopokra, okos-telefonokra, vagy a fogadásokon elfogyasztott hét fogásos villás reggelikre, ebédekre, vacsorákra, még a hét szűk esztendőben is, stb.

 

Az országgyűlési képviselőknek kötelező minden évben a vagyonukról nyilatkozni. A vagyonnyilatkozatok hitelessége vajon milyen lehet, ha a fiatalabb képviselők közül is van, aki elfelejti, hogy hány szobás villában lakik, vagy mekkora annak az alapterülete? Az ötödik módosítás után se mondják nekik azt sem, hogy „ejnye-bejnye”! (A kisembereket pedig az effajta „feledékenységért” kőkeményen megbüntetik?) Olyan is előfordult már, hogy nem is tudják, hogy hol és hány birtokuk van, vagy elfelejtenek adózni a kiadott lakásaik, házaik, villáik után?! A családtagjaik között pedig már ott vannak a „saját lábon álló” gyerekek, akik ovis korukban is már luxus villák és lakások tulajdonosai, vagy a sokadik birtokot tudhatják magukénak!  

 

Eközben, az elkészült az országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatok arról árulkodnak, hogy a honatyák közül sokan egyre „csóróbbak” lettek! 

 

A miniszterelnökünk meg elszegényedett a hét évi kormányzás közben, mint a „szegény legény” a mesében!

 

http://nepszava.hu/cikk/1119705-gyujtsunk-orban-viktornak

 

Sajnáljuk a miniszterelnök urat.?

 

Még gyűjtést is lehetne szervezni neki? Miért is kellene gyűjteni neki? Azért, mert az MNB szerint, az „átlagos magyarnak” 10 millió forint feletti megtakarítása van?

 

http://www.vg.hu/vallalatok/tizmillional-is-tobb-megtakaritasa-van-egy-atlagos-magyar-haztartasnak-479984

 

Tényleg? Ez igaz?

 

Kár, hogy a statisztikák másról árulkodnak. Arról, hogy hazánkban kb. 4,8 millióan a létminimum alatt élnek, közülük 1,5 millió a mélyszegény és félmillió szegény gyerekről írnak a statisztikák. A szociológusok pedig arról nyilatkoznak, hogy már nem a 3 millió koldus országa vagyunk, hanem ma már 4-5 millió nyomorgóval kell számolnunk!!! Eközben a kormány-kommunikáció szerint, a szegénységet felszámoltuk? Szerintük, a létminimumot ma már másként kell számolni, nem úgy, mint eddig. Ne akarjunk egyre több pénzből élni! Sőt, amióta átírták a „szegénységi statisztikák forgatókönyvét”, azóta a valós helyzet is megjavult.

 

Olyanok vagyunk, mint a gyerekek? Minden mesét elhiszünk? Sőt, még sajnáljuk is a szegény miniszterelnököt, hogy csak pár százezer forint az összes megtakarítása a mi „népi hősünknek”? Akkor ő tényleg nagyon „csóró” a többi magyar családhoz képest, ha az MNB szerint hazánkban az „átlagos” családban több mint 10 millió forint a megtakarítás.

 

Óh, milyen szomorú, hogy a miniszterelnökünknek csak „egy kis apró” megtakarítása van!

 

Mit tegyünk? Gyűjtsünk neki, vagy kövessük azt az irányt, amit nekünk mutat? Mi is inkább szegényedjünk el, hogy a sorsunk ne legyen különb, mint az övé?! 

 

Olyan népszerű a kormány, hogy ha ma lennének az országgyűlési választások, még mindig győzhetnének. Nagy a rajongói tábora a miniszterelnöknek. Sokan, még vakon is követnék az irányt, amit az embereknek mutat.

 

 

 

Emberek!

 

Tényleg ezt az irányt akarjátok?

 

 

/Demeter Éva/